12 činjenica o pivu koje (možda) niste znali:

1 – Ksenosilikafobija je strah od prazne pivske čaše – pa tko još ne pati od toga??

2 – Najduži mamurluk ikad zabilježen dogodio se jednom Škotu nakon što je popio 28 litara piva!

3 – Najjače pivo na svijetu zove se Snake Venom, a proizvode ga Lewis Shand I John McKenzie iz Banffshire’s Brewmeister Company. Sadrži nebjerojatnih 67,5 % alkohola!

4 – Ljudi nisu jedini koji vole pivo – i puževi ga obožavaju!

5 – Pivo se do 70-ih godina prošlog stoljeća najnormalnije služilo kao stolno piće u školama.

6 – U africi se neka piva proizvode od banana! U Keniji  se takvo pivo zove urwaga, u Kongu kasiksi, u Ugandi mubisi, a u Ruandi i Burundiju je poznato kao urwagwa.

7 – Svi znamo da je pivo stvoreno kao piće za robove, ali jeste li znali i da je bilo nacionalna valuta u starom Egiptu?

8 – Prvi otmica aviona u Norveškoj završila je bez stradalih zahvaljujući pivu!

Otmičar je odustao od revolucije, od upoznavanja ministara i premijera Norveške, i u zamjenu uzeo pivo.

9 – Nakon što je 1922. osvojio Nobelovu nagradu, Nielsu Bohru je Carlsberg u kuću uveo cijev kroz koju su mu omogućili doživotnu zalihu piva!

10 – Statistika kaže da se godišnje u brkovima pivopija izgubi gotovo 77 000 (da: sedamdeset sedam tisuća!) litara Guinnesa!

Zamislite samo tipa kojem je posao da cijedi tuđe brkove i računa koliko piva se baci na ovaj način!

11 – Predsjednik Jimmy Carter je potpisao zakon prema kojem se kućna proizvodnja piva ne oporezuje, i time otvorio put današnjim craft pivovarama. Hvala Jimmyju!

12 – 1956. Godine Amerikanci su za potrebe eksperimenta raznijeli atomku u blizini nekoliko boca piva. Cilj je bio saznati hoće li pivo (poput vode) podleći utjecaju radijacije. Odgovor: neće! Dakle, ako sve ode kvragu, zavali se i otvori pivo. Sve će biti OK.