Kuhari

Marin Rendić

Od struke je svrstan među najbolje hrvatske kuhare. Usavršavao se u danskoji Nomi (Michelin 2*) kod slavnog Renea Redžepija, u Arzaku (Michelin 3*) u San Sebastianu u Španjolskoj i Enoteci Pinchiorri (Michelin 3*) u Firenci. Samostalnu karijeru je započeo u svom restoranu Pepenero u Novigradu a nastavio u Zagrebu gdje je vlasnik i chef bistroa „Apetit by Marin Rendić“ za koji je dobio Michelinovu preporuku za 2019. godinu, a sa 3 „kape“ Gault Millau-a je najbolje ocijenjen zagrebački restoran.

Za makarsku publiku kuhat će u petak .

Marko Palfi

Još i prije završetka emisije Masterchef, u kojoj je 2012. godine osvojio drugo mjesto, dobio je posao u bistrou Prasac, poznatog zagrebačkog chefa Dina Galvagna. Radio je također i u kultnom ljubljanskom restoranu „JB“, a usavršavao se u londonskom The Ledburyju.

Po povratku u Hrvatsku preuzeo je ulogu chefa kuhinje u Mundoaki, da bi zatim prešao u The Garden gdje danas vodi kuhinju na njihove dvije lokacije – u Zagrebu i Čakovcu.

Za makarsku publiku kuhat će u subotu.

Christian Misirača

Zagrebački fakin iznimno bogate kulinarske biografije – 5 godina proveo je u najboljim kuhinjama New Yorka (kod Jean-Georges Vongerichtena, chefa Matsuhise u restoranu Nobu i u Bond street restoranu s Lindom Rodriguez).

Po povratku u Zagreb otvara gornjogradsku Trilogiju kojom redefinira zagrebačku gastronomsku scenu. Nakon novih izazova u El bull steakhouseu i gostionici Tip-Top kuha za brojne strane ambasade smještene u Zagrebu (službeni kuhar nizozemske veleposlanice Ellen Berends) ali i gotovo sve hrvatske predsjednike.

Stalni je gastro suradnik brojnih medija i voditelj i član žirija gastronomskih emisija.

Za makarsku publiku kuhat će u subotu i nedjelju.

Rene Bakalović

Marko Lajić

Raspored kuhara:

Petak:

16-17h (tapas) – Rene Bakalović

18-21,30 (glavni termin) – Marin Rendić

Subota:

12-14h (marenda) – Rene Bakalović i Christian Misirača

16-17h (tapas) – Rene Bakalović i Christian Misirača

18-21,30 (glavni termin) – Marko Palfi

Nedjelja:

12-14h (marenda) – Rene Bakalović i Marko Palfi

16-17h (tapas) – Rene Bakalović i Christian Misirača

18-21,30 (glavni termin) – Christian Misirača

Regija – gost: Slavonija

Gostujuća regija ovogodišnjeg Krafting festivala je Slavonija.

Regija nepreglednih zlatnih ravnica, oblikovana i omeđena moćnim rijekama, Dravom, Dunavom, Savom i Ilovom, poljoprivredno je najrazvijenija regija Hrvatske. Osim po ratarstvu, u gastronomskom svijetu poznata je i po uzgoju sortnih vinovih loza (npr. Graševina), voćarstvu (koje se dijelom koristi i za izradu voćnih likera i rakija) i stočarstvu; posebno uzgoju svinja od kojih se pripremaju mnoge slavonske delicije – kobasice, kulen, čvarci, slanina, …

Krase je stoljetne šume moćnog hrasta lužnjaka, kulturne i prirodne znamenitosti, a dom je za više od dvije tisuće bioloških vrsta.

U Makarskoj će nam predstaviti neke od plodova svoje bogate gastronomske, ali i kulturne tradicije.